Winteravonden aanbiedingsdoos

De van nature al lange winteravonden houden voorlopig nog even aan. We zullen er thuis het beste van moeten maken, voor elkaar en met elkaar. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van enkele van de meest succesvolle nieuwe aanwinsten van het afgelopen jaar. Drie rode en drie witte wijnen met een toegevoegde waarde, wijnen die inspireren en verwarmen, zowel aan tafel als op de bank. Bij elke wijn hebben we een menu suggestie toegevoegd, verkrijgbaar bij enkele van onze restaurant vrienden.

Riesling Qvinterra 2019 Kuhling-Gillot
Stijlvolle Riesling afkomstig van 5 verschillende dorpen uit de Rheinhessen. Verfrissend en elegant. Proefschrift Wijn van het jaar 2019.
Heerlijk met de Choucroute Royale van Slagerij de Beurs.

Quincy 2019 Adele Rouze
Adele bewerkt 5 hectare Sauvignon geplant in de jaren ’50, gelegen aan de kalkrijke kiezelterrassen langs de rivier de Cher. Haar Quincy is een loepzuivere, aromatische wijn met veel energie. ‘Absolument a decouvrir’(Revue du Vin de France).
Ideaal bij de Lekker Bag van De Lobby.

Macon-Villages 2019 Andre Bonhomme
Heerlijke Macon geoogst in de gemeente Monbellet vlak ten noorden van Viré. De planten zijn circa 45 jaar oud en geven een Chardonnay met frisheid, complexiteit en het kenmerkende ‘botertje’.
Erbij: De kabeljauw met beurre blanc van Zoldering.

Juliénas 4 Cerisiers 2018 Domaine de Boischampt
Energieke Cru du Beaujolais geoogst van de kenmerkende ‘blauw geaderde rots’ van Juliénas. Rood en zwart fruit, vlezig en volumineus. Randje hout.
Drink ‘m bij de Poussin van Rijsel.

Sablet 2019 Domaine de Piaugier
Warme Grenache gedomineerde wijn uit de buurt van Gigondas. Gloedvol, comfortabel met betoverende ‘garrigue’ aroma’s.
Erbij: Konijn van Café Parlotte.

Sangiovese Predappio 2018 Chiara Condello
Zuivere Sangiovese uit de heuvels van Predappio, Emiglia Romagna. De wijn van Chiara heeft verwantschap met een goede Chianti maar bezit wat minder tannine en heeft een lagere zuurgraad, gewoonweg een karaktervolle, joviale persoonlijkheid .
Drink ‘m bij de zaterdagse Pizza van Restaurant Domenica.