Domaine Jacques Carillon

‘Puligny-Montrachet: één regio, één druivensoort en een terroir gezegend door de goden. De drie natuurlijke elementen om uitzonderlijke wijnen te maken.’

De kelders van Jacques Carillon bevinden zich midden in het dorp Puligny-Montrachet. Tot 2010 heette het domein Domaine Carillon &. Geleid door de broers Jacques en François, maar hun wegen scheidden zich in 2010. Jacques zette de traditie van vader Louis voort op de ca 5 ha wijngaarden die hem toebedeeld werden en François vult het ontstane tekort aan met ingekochte druiven.

Jacques Carillon, al 20 jaar de wijnmaker, streeft ernaar wijnen te maken die elegant zijn en diepgang en finesse hebben. Ook wil hij dat de wijnen voldoende zuren hebben om goed te kunnen ouderen. Geen krachtpatsers met veel nieuw hout, maar eerder discrete wijnen waarin het karakter van de wijngaard en het jaar tot uitdrukking komen. Zijn wijnen zijn te vinden in tal van sterrenrestaurants als Bocuse, George V, Blanc, Lameloise, Troisgros etc. In Nederland onder andere bij de Leest in Vaassen en de Librije.