Zeeduivel met prei en limoensaus

900 gr zeeduivel, goed schoongemaakt en gesneden in blokken van 2-3 cm

Zout en peper naar smaak
85 gr boter
4 preien, gewassen en in dunne plakjes
1 eetlepel bloem
1,5 dl visbouillon
2 theelepels verse dragon
1,5 dl garderoom
Sap van 1 limoen
Garneren met schijfjes limoen en wat blaadjes verse dragon.

Kruid de zeeduivel met zout en peper en bak de stukken in een koekepan met kleine hoeveelheden tegelijk in 30 gr boter. Wegzetten. Laat de prei in dezelfde pan zacht worden met toevoeging van 30 gr boter. Op smaak brengen en warm wegzetten. Smelt de rest van de boter in de pan, roer de bloem erdoor, voeg al roerend het vocht toe dat uit de zeeduivel is gekomen en het grootste deel van de visbouillon. Wanneer de saus dik begint te worden de dragon erbij doen, het sap van een limoen en het grootste deel van de room. Leg de stukken zeeduivel in de saus met het vocht dat eruit is gekomen en kook het een paar minuten zachtjes door.Op smaak brengen, zonodig een beetje room of visbouillon toevoegen. Leg de prei op een verwarmde schaal en schep de zeeduivel en de saus erop. Garneren met plakken limoen en verse dragon en meteen opdienen.

Drink bij dit gerecht bijvoorbeeld: MOULIN CARESSE BLANC
Het citrusfruit van de Sauvignon en de rondeur van de Semillon, maken deze wijn bij uitstek geschikt voor dit gerecht.