Neisha's Aubergines

350 gr aubergines
2 middelgrote uien, 3 teentjes knoflook
6-8 eetlepels goede olijfolie
2 halve literblikken gepelde tomaten,
afgegoten en in stukken gesneden
1 bos basilicum, grof gesneden, 1 afgestreken theelepel suiker
5 eetlepels water, 2 eetlepels tomatenpuree
170 gr geraspte Gruyère gemengd met
50 gr Parmezaanse
zout, peper

Snijd van aubergines overlangs in dunne plakken van ½ - 1 cm. Leg ze op een schone theedoek en bestrooi ze met zout. 30 Minuten laten liggen, droogdeppen, dan omkeren en herhalen. Oven voorverwarmen op 150°C of stand 2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Fruit dit in 2 eetlepels olie tot de ui glazig is. Voeg tomaten, basilicum, zout en peper toe en laat 15 minuten sudderen. Suiker, water en tomatenpuree erbij doen en nog 30 minuten laten sudderen. Verhit de overgebleven olijfolie met de uitgeperste knoflook in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten bruin. Uit laten lekken keukenpapier. Leg een laag aubergine op de bodem van een ovenschaal, bedek met een laag tomatensaus en strooi er kaas over. Herhaal dit tot alles is gebruikt en besluit met een laag tomatensaus bestrooid met kaas. Zet dit 30 minuten in de oven tot het pruttelt en lichtbruin van kleur is.

WIJN: CHÂTEAU DE GUERY MINERVOIS
Het grootste deel van deze wijn is Grenache aangevuld met Syrah en Mourvèdre. Sappig rood fruit, romig en vol rond. Kent geen scherpe randjes.

Recept van Roald Dahl