Algarviaanse schelpen

ALGARVIAANSE SCHELPEN

1 kilo grote venusschelpen of mosselen
2,5 dl olie
1 bosje verse koriander, grof gehakt
6 teentjes knoflook, grof gehakt
5 dl witte wijn
Sap van een ½ citroen
Zout en peper

Borstel de schelpen of mosselen goed af onder koud stromend water.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
Doe de knoflook en koriander in de pan.
Enige minuten bakken en vervolgens de schelpen, de witte wijn, citroensap, zout en peper toevoegen.
Deksel op de pan doen en een paar keer omschudden.
Wanneer de schelpen opengaan, ze in diepe borden doen met flink wat van het vocht.
Snel opdienen met veel knapperig brood om in het kookvocht te dopen.

De perfecte wijn bij dit gerecht: Picpoul de Pinet, Domaine des Lauriers

De zilte smaak van een Middellandse zeebries en de aromatische rijkdom van de Languedoc, maken deze wijn bij uitstek geschikt voor dit gerecht.

Recept van Roald Dahl