Champagne Robert Moncuit, Le Mesnil sur Oger

Champagne Robert Moncuit beslaat 8 ha wijngaarden die alle gelegen zijn in Mesnil sur Oger. Pierre Amillet (1970), de kleinzoon van Robert werkt zonder pesticiden en onkruid verdelgers om het microbiologisch leven in de wijngaarden te bevorderen. De oogst gebeurt met de hand en elk van de 30 percelen wordt apart gevinifieerd, waarvan 30% op eikenhout. Op dit moment worden er drie uiterst representatieve cuvées geproduceerd, Het wachten is op de nieuwe cuvée die Pierre in 2015 op de markt gaat brengen. Het betreft hier het eerste jaar van ‘Les Chetillons’ met het jaartal 2008, die in navolging van Pierre Peters apart gebotteld wordt. Het domaine heeft hier 2 ha met wijnstokken geplant in 1956. Een ‘Must Have’! Pierre Amillet heeft in 2014 een restaurant geopend in het al jaren leegstaande station van de SNCF. Het betreft hier een buitengewoon sympathieke bistro ‘Aux Goutte du Jour’. Op de wijnkaart uiteraard veel champagnes uit de Cote de Blancs. Vriendelijke prijzen.