Champagne

Eén appellation, 32.000 hectare wijngaarden verspreid over drie departementen, la Marne, l'Aube en l’Aise. Alle drie gelegen aan de noordelijke limiet waar druiven nog kunnen rijpen. Een gemiddelde temperatuur 10,5 gr Celsius. De oogst vindt over het algemeen laat plaats en de druiven hebben een relatief laag gehalte aan suikers gekoppeld aan een hoge zuurgraad. Geen ideale combinatie voor het maken van stille wijnen, maar juist een voorwaarde voor kwaliteits champagnes.

De belangrijkste sectoren zijn de Vallée de la Marne, de Montagne de Reims, de Côte de Blancs en de Côte des Bar. Ruim 320 dorpen, een mozaïek van terroirs en een grote verscheidenheid aan microklimaten. met andere woorden het is complexer dan het in eerste instantie lijkt! Champagne is een merk maar bovenal een wijn. Een wijn met een uniek karakter, een product van een uniek terroir en de signatuur van de wijnmaker.

lees meer....

Pagina 1 van 2